Την Πέμπτη 08 Ιουνίου του 2023, η σύμπραξη του έργου Proximiot, πραγματοποίησε τις πιλοτικές δοκιμές του συστήματος στον χώρο του εμπορικού καταστήματος της εταιρείας Welcome Stores στην οδό Κατσαρή & Γκραμπάλας 8, στα Ιωάννινα.

Το Proximiot, είναι μια IoT πλατφόρμα Proximity Marketing (Μάρκετινγκ Εγγύτητας), η οποία συλλέγει πληροφορίες σχετικής θέσης χρηστών σε πραγματικό χρόνο στον χώρο πωλήσεων και εν συνεχεία τις επεξεργάζεται συσχετίζοντάς τες με ιστορική πληροφορία. Επίσης, προχωρά σε ανάλυση δεδομένων για βέλτιστη λήψη αποφάσεων από το τμήμα μάρκετινγκ της επιχείρησης και εκτελεί στοχευμένη διάδραση με τους καταναλωτές σε πραγματικό χρόνο μέσω αυτόματης αποστολής προσωποποιημένων μηνυμάτων προώθησης. Η πλατφόρμα αξιοποιεί σε μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες που προσφέρουν οι προηγμένες τεχνολογίες και συμβάλλει στην αποδοχή και την εξάπλωση τεχνολογιών ΙοΤ (Internet of Things) σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Το Proximiot, βασίζεται στον συνδυασμό της χρήσης beacons με τα έξυπνα κινητά που έχουν στη κατοχή τους οι καταναλωτές.

Το Proximiot, έρχεται να ανατρέψει τον τρόπο, με το οποίο γίνονται σήμερα οι αγορές, συνδυάζοντας πρακτικά τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο αγορών, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος. Στόχος του συστήματος είναι να βοηθήσει τόσο τους πελάτες καλύπτοντας πραγματικά τις ανάγκες τους όσο και τους εμπόρους δίνοντας τους βαθύτερη εικόνα των αναγκών της αγοράς, οδηγώντας τους σε αναπροσαρμογή των ενεργειών προώθησης και προβολής των προϊόντων τους και εν τέλει σε αύξηση των πωλήσεων και των κερδών τους.

Οι δοκιμές του συστήματος ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και επέτρεψαν στη σύμπραξη του έργου να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα τόσο όσον αφορά τον βαθμό ετοιμότητας του συστήματος όσο και των πραγματικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει σε πελάτες και εμπορικά καταστήματα. Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, οι χρήστες ενθουσιασμένοι από την εμπειρία τους, κατέγραψαν τα σχόλιά και τις παρατηρήσεις τους προκειμένου να βοηθήσουν στην τελική αξιολόγηση του συστήματος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη διεύθυνση και το προσωπικό του καταστήματος της εταιρείας Welcome Stores, στην οδό Κατσάρη & Γκραμπάλας 8, στα Ιωάννινα για την υποστήριξη και τη βοήθεια τους. Ευελπιστούμε η συνεργασία αυτή να είναι η αρχή για την καλλιέργεια μελλοντικών συνεργασιών με αμοιβαία οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την πόλη μας!